En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els vulcanòlegs demanen "reconduir" el projecte de l'Espai Cràter d'Olot

Veuen amb preocupació l’equipament i denuncien que ningú de l'Ajuntament els ha demanat l'opinió
| 31 d'octubre de 2018

Veuen amb preocupació l’equipament i denuncien que ningú de l'Ajuntament els ha demenat l'opinió. Demanen a l’equip de govern que recondueixi el projecte. En declaracions a Ràdio Olot reclamen que l’Espai Cràter incorpori experts en la seva concepció, que es garanteixin recursos per a la investigació i que serveixi per al manteniment i divulgació del patrimoni natural de la comarca. 

Imatge virtual de l'Espai Cràter (Aj. Olot)


El projecte de l’Espai Cràter d’Olot es va presentar el 23 de febrer del 2017. Ho va fer com a centre de recerca, divulgació i informació sobre el vulcanisme. Fins al dia d’avui, però, l’equip de govern d’Olot no ha demanat opinió a l’àmbit científic local i nacional del món de la vulcanologia. Ho denuncien a Ràdio Olot investigadors que han fet publicacions científiques internacionals i que formen part de grups de recerca a Catalunya i a l’estranger. Un dels portaveus del col·lectiu de vulcanòlegs de Catalunya és Xavier de Bolós, investigador i geòleg olotí.

Què ha de tenir l'Espai Cràter, segons els experts?

Des del col·lectiu posen diferents requisits a l’Espai Cràter. Demanen que hi hagi experts en vulcanologia implicats en el projecte i que l’equipament sigui una plataforma de preservació i investigació del patrimoni natural garrotxí. També exigeixen que es garanteixin els recursos econòmics necessaris per desenvolupar un fons expositiu extens i perquè l’Espai Cràter sigui un centre d’investigació. En aquesta línia, Bolós remarca la necessitat que l’equipament olotí no quedi buit de contingut.

"Que s'aposti pels volcans no ens sorprèn, ens sorprèn que es faci d'esquena als experts"

Des del col·lectiu de vulcanòlegs de Catalunya també denuncien que fins ara hi ha hagut poc interès en l’àmbit de la recerca local. Tot i això, no els sorprèn que es posin en relleu els volcans, ja que són un gran atractiu turístic; però els inquieta que “es faci d’esquena” al món científic.

 

Segons les últimes dades que es coneixen, la Garrotxa rep més de 350.000 turistes a l’any, el 70% d’aquests venen atrets pels volcans. Segons l’Ajuntament, l’Espai Cràter combinarà la funció d’oficina de turisme amb la de centre de recerca. De moment, però, segons el col·lectiu de vulcanòlegs de Catalunya, ningú els ha contactat per treballar el vessant divulgador.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum