Els Xerrics d’Olot aixecaran el seu primer castell íntegrament femení

Serà diumenge coincidint amb el Dia Mundial de la Dona, i serà la primera vegada que succeeix a la comarca. L’entitat convida a totes les garrotxines a participar-hi. El castell es farà a la plaça major d’Olot i serà un dels actes feministes que se celebraran a la Garrotxa.

Serà el primer castell femení a la comarca (Xerrics)


Omplir la plaça Major d’Olot amb dones de la comarca. És l’objectiu que s’han marcat els Xerrics per reivindicar el Dia Mundial de la Dona. Aquest diumenge, la colla aixecarà un castell només format per dones. Qui vulgui participar-hi pot inscriure’s al local de la colla i, fins i tot, formar part dels assajos. Ho explica la presidenta dels Xerrics, Montse Martí.

 

Des de fa uns mesos, Martí gestiona la colla castellera. Ho fa juntament amb un equip directiu que, igual que el castell que aixecaran aquest diumenge, està format íntegrament per dones. Ella mateixa explica com va prendre la decisió de tirar endavant la nova junta femenina.

 

Aquesta és una de les iniciatives que s’han organitzat a la Garrotxa amb motiu de la celebració del Dia de la Dona. Durant el 8 de març diferents pobles de la comarca organitzen desenes d’actes per reivindicar el paper de la dona en la nostra societat.

Respon