Veïns de la Vall d'Hostoles: “Endesa no manté les línies i els del món rural som els últims de la llista”

Els veïns afectats pel tall de llum a la Vall d’Hostoles es queixen que la situació no és puntual. Asseguren que durant l’últim any s’han quedat sense subministrament elèctric repetides vegades. Durant aquests tres últims dies alguns veïns han hagut d’optar per generadors, recollir aigua de la pluja o cuinar amb llenya.

El riu Burgent al seu pas per les Planes durant el temporal (Aj. les Planes)


Els veïns se senten abandonats per la companyia elèctrica. No només per la falta d’informació que han patit aquests tres dies, sinó també per la falta de manteniment en la línia elèctrica de la zona.


Els veïns de Sant Iscle de Colltort i Sant Miquel de Pineda asseguren que s’han viscut situacions pitjors, sense haver de passar per una situació tan greu.


A Sant Jaume de Llierca fins aquest dimecres a la nit també han estat sense llum durant 12 hores. 900 veïns s’han quedat sense subministrament. Des del poble asseguren, també, que és una situació que es repeteix.


El fet de no tenir llum ha provocat també que en molts casos tampoc hi hagués aigua. Això ha portat a molts veïns a espavilar-se.


La situació també ha comportat haver d’utilitzar el foc a terra, aquells que en tenien. Pels més joves, el gran problema han estat els mòbils.


A part de la Vall d’Hostoles i Sant Jaume de Llieca, on el tall de llum també ha estat important és a la Pinya. Des de dimarts al matí fins al dimecres al migdia els veïns també van estar sense subministrament.

Respon