En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Entorn a una quarantena d'inscrits al primer curs de Cultura de Pau a Olot

Es fa a la FES, s'acaba dimecres, i els seus responsables en celebren quantitat i qualitat de les intervencions
| 13 de juny de 2016
Entorn a una quarantena d'inscrits al primer curs de Cultura de Pau a Olot

Aquesta setmana arriba al final el curs per la cultura de pau que es fa a Olot des de finals de maig. L’interès ha superat les expectatives dels seus organitzadors, la Fundació per la Pau i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, que no s’esperaven que gairebé 40 persones s’hi apuntessin. La intenció és, entre d’altres, oferir una mirada global als conflictes que hi ha al món i a les seves arrels més profundes.

curs_cultura_pau_Olot

Una de les sessions que s'han fet (entitatsgarrotxa.cat) 

El novembre del 2014 Olot es va declarar “municipi per la pau”. Aquesta decisió del Ple municipal, lluny de quedar com a simbòlica, ha tingut com a element més destacat la celebració d’aquest curs de cultura de pau. La iniciativa està funcionant molt bé segons valoren des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, que l’organitza juntament amb Fundipau. Això es deu no només per la qualitat de les xerrades que es fan en aquesta formació sinó pel nombre d’inscrits, que han estat 37. Una de les ponents ha estat la periodista Pamela Urrútia que treballa com a investigadora de conflictes a l’Escola de Cultura de Pau de l’Autònoma de Barcelona. En una entrevista al ‘Teló de Fons’ de Ràdio Olot, ha assenyalat que es vol donar una panoràmica global dels conflictes armats del món més enllà de casos concrets o els més mediàtics.

Diferència de conflicte i pau 

Un dels temes que s’ha tractat en aquest curs és deixar clar la diferència entre conflicte i pau. Urrútia ha insistit que el conflicte per si és normal en la societat però no quan es fa ús de la violència per tal d’imposar punts de vista en aquests disputes. Per això, Urrútia assenyala que la pau és alguna cosa més que l’absència de violència.

Més propostes

El curs va començar el passat 24 de maig amb una posada en situació amb conceptes claus. Aquest dimecres es farà la darrera sessió amb el politòleg i periodista Jordi Armadans. La intenció de les administracions és continuar difonent el missatge pacifista amb activitats ja el curs que ve. Per això, el Consell de Cooperació Municipal està treballant en fer una jornada que porta per títol “Projectem la pau” a partir del setembre.

 


Recupera el 'Teló de fons' sobre aquest curs 


Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum