Es regularà el treball a distància

El govern espanyol prepara un avantprojecte de llei perquè l’empresa pagui totes les despeses que suposa el teletreball. També vol regular la flexibilització horària i garantir el dret a la desconnexió digital. Els sindicats admeten que el coronavirus ha fet veure que la regulació és “necessària”.

Moltes empreses han decidit apostar en ferm pel teletreball

El ministeri de Treball ha plantejat en un avantprojecte de llei sobre el teletreball que l’empresa hagi de pagar totes les despeses de la feina a distància. El text també estableix el caràcter voluntari del teletreball i que treballador i companyia hauran de pactar-ne les condicions en un acord específic on es tingui en compte la  disponibilitat horària del treballador. La ministra de Treball, Yolanda Díaz, destaca la importància d’aquesta regulació.

 

Tot i que l’avantprojecte de llei encara s’ha de negociar, els sindicats veuen amb bons ulls aquesta regulació. Creuen que és “urgent”, perquè la situació provocada pel coronavirus ha demostrat que el treball a distància és “una realitat imparable”. El secretari general de CCOO és Unai Sordo.

 

Tot i l’acostament de postures amb els sindicats, l’avantprojecte també haurà de ser aprovat pel Consell de Ministres i passar per les Corts.

Respon