Es retira Anna Quintana, l'esportista olotina amb més títols

N’ha aconseguit 87 en grups de xou grans. La capitana del Club Patinatge Artístic Olot penjarà els patins a final de temporada. Els World Roller Games de Barcelona posaran punt i final a una trajectòria de 30 anys al CPA Olot. Dissabte, Quintana va rebre el Memorial Monsita Casadellà en el marc del Festival del club.

Anna Quintana va destacar el paper de Monsita Casadellà en rebre el Memorial que porta el seu nom (David Planella)


18 ors gironins, a més de dues plates; 17 ors catalans, a més d’una plata i un bronze; 14 ors espanyols, a més de dues plates; 13 ors europeus, a més d’una plata i un bronze; 12 ors mundials, a més de dues plates i un bronze; una Copa de les Nacions i un Campionat Sud-americà representant la selecció catalana. Són les 87 medalles que ha guanyat fins a dia d’avui el Club Patinatge Artístic Olot i, en conseqüència, l’única patinadora que forma part del primer equip des del primer dia, Anna Quintana. La capitana, llegenda viva de l’esport garrotxí, gironí i català, penjarà els patins a final de temporada. Se sent orgullosa del llegat que deixa, però no canvia el discurs que ha fet sempre: el CPA Olot, diu, és la història d’un èxit col·lectiu.


Anna Quintana es retirarà després de 30 anys clavats com a patinadora del CPA Olot. Els primers patins se’ls va posar el 1989, quan encara no havia fet quatre anys, i els últims se’ls traurà el 14 de juliol d’aquest 2019, amb 33 i després d’haver disputat els esperats World Roller Games al Palau Sant Jordi. Acabarà tres dècades ininterrompudes de patinatge a Barcelona, i aquest ha estat un dels motius de pes que l’han convençut per plegar justament ara. En una entrevista a Ràdio Olot, Quintana explica quant li va costar prendre la decisió i qui la va ajudar.


Anna Quintana ha patinat en tots els campionats que ha disputat el CPA Olot. Des del primer campionat gironí de grups de xou que es va celebrar a Olot l’any 2000 fins ara. Això sí, amb una excepció que confirma la regla: l’Europeu d’Almere (Holanda), el 2014. En aquella ocasió, estava lesionada i va haver de patir el campionat des de fora de la pista. Va ser el moment més difícil de la seva carrera. De millor, en canvi, no n’hi ha només un. Quintana cita dos mundials.


Aquesta és una sensació també sentirà el proper 14 de juliol. Els World Roller Games de Barcelona posaran punt i final a la trajectòria d’Anna Quintana sobre rodes i la capitana està convençuda que l’equip pot donar la volta a una temporada molt complicada. Aquest 2019, el CPA Olot encara no ha pogut guanyar cap títol i fer-ho al Palau Sant Jordi seria el millor colofó per a Quintana.

Passi el que passi, però, el que segur que s’emportarà és l’orgull i l’estima de l’afició, que dissabte ja li va dedicar una ovació de gala al Festival del Pavelló d’Esports. Hi va rebre un Memorial Monsita Casadellà molt especial. Anna Quintana guardarà com el títol més preuat el guardó que porta el nom de la fundadora del club que ella ha ajudat a fer gran.

Respon