Esclaten les Festes del Tura

Prop de 140 actes i una cinquantena de concerts tindran lloc en només cinc dies a la ciutat d’Olot. Sis escenaris repartits pel centre de la capital garrotxina faran vibrar les quatre nits de festa. La gran novetat d’aquest any és el Punt Lila que sensibilitzarà i atendrà qualsevol cas d’agressió sexista. La cultura popular i la tradició segueix marcant el ritme de la festa major d’Olot. 

Olot ja està a punt per cinc dies de festa major (Ràdio Olot)


Després d’un any d’espera els olotins tornen a tenir davant seu cinc dies de celebració. La capital de la Garrotxa ja ho té tot a punt per viure una tradició que es remunta fa gairebé 400 anys. Els carrers s’ompliran a partir d’aquesta tarda d’alegria, música i tradició. Declarades Festes d’Interès Nacional, les Festes del Tura segueixen un model que gira en la gratuïtat dels actes i els diferents espais del centre de la ciutat. El director de les Festes, Jordi Serrat, destaca però, la quantitat d’actes que les entitats organitzen durant la festa major.

 

Una de les novetats de les Festes d’enguany és el Punt Lila situat al Firal. Es tracta d’una carpa oberta cada nit on s’atendran agressions sexistes i se sensibilitzarà sobre les qüestions de gènere. També hi haurà una quinzena de persones fent de brigades mòbils. La Tina Ruiz, una de les responsables del servei, explica a Ràdio Olot que la iniciativa no vol ser un punt i a part.

 

Amb relació a qüestions de gènere i també com a novetat de les Festes del Tura 2019. Aquest any, es complirà la paritat dalt dels escenaris. Hi haurà el mateix nombre d’homes que de dones entre el centenar d’artistes que vindran per Festes.

 

 

 

Respon