Esquerra vol decidir sobre el Firal sense lligams i fent un debat sobre tot el Barri Vell

Sense lligams i més ample: així entén Esquerra que s’hauria de fer el procés participatiu que es vol fer a Olot dedicat al Firal. El seu portaveu creu que no es pot començar si no se sap si hi ha dependència de projectes anteriors i també considera que s’hauria de fer un procés integral de com ha de ser tot el casc antic fins a Sant Miquel.

El Firal 2 (Jordi Altesa)

Perspectiva del Firal (Jordi Altesa) 

Esquerra  aplaudeix que es faci un procés participatiu pel Firal però posa en qüestió els terminis marcats i la magnitud que ha de tenir. Per al seu portaveu, Pere Gómez, el “Firal no pot ser un bolet” i cal que es faci un planteig global de què i com ha de ser el Barri Vell de la capital de la Garrotxa. Entenen que, a diferència del que va passar amb la Plaça Mercat cal aprofitar el debat del Firal per discutir el rol que ha de tenir el centre de la ciutat en tot aquest procés. Gómez assegura que si ells governessin el procés es faria però acabaria desembocant en una consulta amb dos o tres projectes a escollir de manera definitiva.

Els lligams, deslligats

A més, els republicans entenen que abans de començar el procés participatiu s’ha d’haver el resolt la qüestió de la dependència legal existent amb el projecte anterior del despatx d’arquitectes Aranda, Pigem i Vilalta. Gómez ja deixa clar que per ells no hi ha d’haver cap lligam.

Els republicans, primera força a l’oposició, qüestionen que es fes una reunió amb els veïns per parlar del procés i no es pogués aclarir la dependència del projecte que es va dissenyar en global i que només es va executar en una fase al Firalet.

Respon