Temen que l'hospital de referència de la Garrotxa sigui el de Vic i no el Trueta de Girona

Temor a que el Trueta i la UdG deixin de ser els centres de referència de la Garrotxa. Partits com el PSC i ERC veuen que s’està potenciant a l’Hospital i a la Universitat de Vic com a centres referents. Els responsables polítics de CiU ho descarten perquè el centre mèdic osonenc no ofereix tot els serveis i no es vol que després s’hagués d’anar fins a Barcelona.  

hospital_universitari_vic 

Panoràmica de l’Hospital Universitari de Vic

Aquestes formacions a l’oposició denuncien que amb el cas de l’Hospital es vol aprofitar l’aliança de col·laboració amb els centres del Ripollès i Osona per fer que el centre gran de referència sigui el Consorci Hospitalari de Vic i no el Trueta com fins ara. En declaracions a Ràdio Olot el portaveu d’Esquerra a Olot, Pere Gómez, denuncia que en cas que Vic no ho pogués assumir, el següent centre sigui un hospital privat de Barcelona. Gómez també veu que s’està intentant fer una maniobra semblant amb la Universitat de Vic amb l’entrada de l’alcalde d’Olot a la Fundació que gestiona aquest centre privat. Gómez creu que tothom ha de triar però demana apostar per la Universitat de Girona.

De la seva banda, el PSC va preguntar en el darrer ple del Consell Comarcal de la Garrotxa sobre aquesta possibilitat en temes de salut. El portaveu socialista, Josep Guix, creu que l’Institut Català de la Salut està impulsant aquest canvi que ell no veu clar.Una situació que a Guix li preocupa també per la connexió amb transport públic entre les dues ciutats que és molt millor amb Girona que amb Vic.

Només s’han demanat informes

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha assegurat que tot just s’ha demanat comparar propostes mèdiques i que per ells la prioritat és tenir com a centre el que ofereixi millor qualitat de servei. En això deixa clar que el centre de Vic ho té complicat per a competir ja que no ofereix tots els serveis i s’oposen a que hi hagi una posterior derivació cap a Barcelona. La decisió de canviar el Trueta per l’Hospital de Vic està pendent d’informes que expliquin les dues propostes. Tot i això, de prendre’s, segurament aixecaria oposició en segons quins municipis ja que hi ha casos com Besalú que té Girona a mitja hora o Maià de Montcal que està a 20 minuts de Figueres.

Respon