Euram crea un campus per reternir el talent professional de la Garrotxa

Retenir i connectar al territori el talent professional que treballa a la comarca. Aquest és el principal objectiu del Campus Garrotxa impulsat des del cercle EURAM. Els empresaris volen crear un punt de trobada entre els professionals autòctons i els que cada dia venen a treballar a la comarca perquè s’arrelin a la zona, puguin trobar-hi vida social i aportar-hi el seu coneixement. Es tracta d’una prova pilot que es presenta oficialment aquest divendres.

Actualment, a la comarca hi ha un miler de professionals que no són de la Garrotxa però hi treballen. Molts d’aquests no viuen aquí i els que s’hi queden, tenen dificultats per relacionar-se amb altres persones per la falta de locals d’oci o d’un espai on trobar-se amb altres professionals en la seva mateixa situació. Conscients d’aquesta realitat, el cercle EURAM ha creat el Campus Garrotxa. De moment, és una prova pilot. Estarà situat al primer pis del Casino, al Firal, i serà un punt de trobada entre aquests professionals i els empresaris locals. El portaveu d’Euram, Francesc Arbós, ha explicat que l’objectiu és aconseguir que aquest talent es quedi a la comarca i retenir-lo tant com sigui possible.

Per engrescar el públic objectiu del Campus Garrotxa,  EURAM ha creat la figura dels ambaixadors de cada empresa. Ells seran el nexe d’unió amb els professionals no autòctons de les seves companyies perquè participin a les activitats del campus. Per atraure’ls, els entregaran un qüestionari per saber les seves inquietuds i conèixer de primera mà què els podria fer quedar aquí quan surten de la feina. Un d’ells és Jordi Port de Noel Alimentària.

Per incentivar el moviment del campus, cada empresa d’EURAM assumirà durant un mes la dinamització de les activitats. La primera d’elles serà una xerrada sobre com conciliar la vida laboral i la familiar. Però això no serà tot perquè a partir de les propostes lúdiques i culturals poden sorgir col·laboracions entre departaments d’empreses que poden generar bones operacions de negoci. Sigui com sigui, Arboç té clar que alguna cosa s’ha de fer per mimar aquest talent ocult que treballa a casa nostra.

La inauguració oficial del Campus Garrotxa tindrà lloc aquest divendres a les sis de la tarda al Teatre Principal amb la participació de la consellera d’empresa i coneixement i una conferència de l’economista Xavier Sala i Martín. Ara mateix ja hi ha totes les localitats exhaurides.

Respon