Famílies d’Olot i Castellfollit de la Roca participen en l’estudi sobre la immunitat del coronavirus

La setmana passada ja es van fer les proves a 21 persones i aquesta setmana s’espera que siguin més. A través de testos serològics, el Ministeri de Sanitat vol conèixer el percentatge de ciutadans que ja passat la covid-19.

Aquesta setmana se seguiran fent proves d’immunitat (Departament de Salut)

Els centres d’atenció primària són els encarregats de coordinar l’estudi en el territori. Des de fa setmanes han començat a contactar amb aquelles famílies seleccionades per l’Institut Nacional d’Estadística i que més encaixen amb l’objectiu de la mostra: tenir un ventall ampli d’edats i gèneres. Per això les proves es fan, majoritàriament, als domicilis. Ho explica el director dels CAP de Besalú i Olot, Josep Lluís Nicolau.

 

S’ha donat el cas que s’han hagut de retirar alguns dels testos serològics que ha repartit el Ministeri per la seva dubtosa eficàcia. Tot i això, l’estudi es contempla com una oportunitat per saber el percentatge de persones que ja han passat la covid-19. I és que els testos serològics no diuen si tens o no la malaltia, sinó si has generat anticossos.

Fins ara, 21 garrotxins han participat en l’estudi que fa el Ministeri. Són ciutadans que han acceptat voluntàriament formar-ne part i que estaran sis setmanes controlats per sanitaris del territori. En total, a tot Espanya està previst que hi participin unes 60.000 persones i que l’estudi s’allargui fins al juny.

Respon