Festa de germanor amb 1.500 arlequinats per tancar la temporada

L'Olot perd un últim partit intranscendent contra el Sabadell (0-2) i els vallesans aconsegueixen la permanència
| 19 de maig de 2019

L'Olot perd un últim partit intranscendent contra el Sabadell (0-2) i els vallesans aconsegueixen la permanència. L'Estadi Municipal registra el rècord històric d'assistència a Segona B amb més de 2.500 espectadors, uns 1.500 dels quals visitants.

El partit ha acabat amb invasió de camp dels aficionats del Sabadell (David Planella)

En total, 2.673 espectadors han omplert l'Estadi Municipal i, d'aquests, 1.500 han estat arlequinats que han tenyit tota la graderia de lateral. Els colors blanc-i-blaus del Sabadell s'han imposat a la graderia i també a la gespa, on l'equip d'Antonio Hidalgo ha estat superior a l'Olot. Els vallesans, que han començat un pèl tremolosos, s'han acabat fent de seguida amb el domini del partit i, amb més intensitat, han gaudit de moltes aproximacions a la porteria de Xavi Ginard. El primer gol, el que ha encaminat la victòria, ha arribat al minut 33. L'ha fet Pol Ballesteros, l'heroi dels visitants, perquè ell mateix ha estat l'autor del 0-2 definitiu només de començar la segona meitat. Un golàs al minut 47 que ho ha deixat tot vist per sentència; en la resta de la segona part, l'Olot ha tingut alguna ocasió, com un pal de Cosme, però mai ha fet la sensació que podia posar emoció al partit. I al final, les dues aficions s'han acabat agermanant.

El balanç de la temporada

Ha estat un partit diferent que ha tancat una temporada notable per a la Unió Esportiva Olot. Els olotins s'han salvat sense patir, s'han classificat per a la nova Copa del Rei, han igualat la seva millor puntuació a Segona B (48 punts) i han superat la millor posició quedant desens. Aquest, revela el tècnic, Raúl Garrido, era l'objectiu que s'havia fixat l'equip abans de començar la temporada.

Així acaba la lliga

A banda de la permanència del Sabadell a Olot, l'última jornada de Segona B també ha deixat el descens del Peralada a Tercera. Els empordanesos han fregat el play-out amb un empat a dos al camp de l'Ejea. No n'han fet prou i han baixat juntament amb l'Ontinyent, el Conquense i el Terol. El Castelló, amb un gol a l'últim minut, s'ha salvat i l'Alcoià, que ha rebut l'empat del Conquense també a última hora, haurà de jugar la promoció de permanència. A la part alta de la taula, l'Espanyol B ha empatat al camp d'un Mestalla que s'ha salvat i ha deixat escapar la quarta posició. El Cornellà, que sí que ha guanyat, acompanyarà l'Atlètic Balears, l'Hércules i el Vila-real B al play-off d'ascens a Segona A.