Fina Puigdevall recull el Premi Nacional de Gastronomia 2019

La xef olotina ha reivindicat el territori i la cuina de proximitat durant el seu discurs d’agraïment pel guardó. La responsable del restaurant les Cols manté la segona estrella Michelin des de fa 9 anys.

Fina Puigdevall recollint el premi aquest dimecres a Barcelona (@govern)


Aquest dimecres al vespre, en una gala a la Llotja de Mar de Barcelona conduïda per Laura Rosell i Antoni Bassas, la xef olotina ha rebut entre forts aplaudiments el Premi Nacional de Gastronomia 2019. Un reconeixement que posa en valor la seva llarga trajectòria en el món culinari i en la defensa de la gastronomia de proximitat. De fet, aquesta ha estat una de les reivindicacions en el seu discurs d’agraïment.

 

Fina Puigdevall és responsable del Restaurant les Cols d’Olot des del 1990. El 2005 va rebre la primera estrella Michelin i des del 2010 que manté la segona.

Els guanyadors dels premis de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició són el resultat d’un procés de votació secret que els acadèmics fan al llarg de l’any. S’atorguen anualment a aquells cuiners, restaurants, professionals o col·lectius i institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana, que al llarg de l’any o per la seva trajectòria, han destacat per la seva tasca i aportació a la cuina del nostre país.

Respon