En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot
Categoria

La Fira Tèxtil de Sant Jaume de Llierca celebra 25 anys ampliant dies i doblant el pressupost

El certamen s’ha convertit en referència a la comarca i aquest 2018 amplia activitats activitats
| 12 de març de 2018
La Fira Tèxtil de Sant Jaume de Llierca celebra 25 anys ampliant dies i doblant el pressupost

Sant Jaume de Llierca es bolca en la celebració dels 25 anys de la Fira Tèxtil del poble. Es tracta d’una de les cites més importants del municipi en el calendari d’enguany i per això s’ha doblat el pressupost per a la Fira. El certamen s’ha convertit en referència a la comarca i aquest 2018 ampliarà els dies i les activitats en motiu de les seves noces de plata. L’acte central serà la trobada de puntaires del diumenge que comptarà amb 350 persones. 

La vila es bolcarà més que mai en l'edició d'enguany 


Des d’aquest passat cap de setmana i fins al que ve, Sant Jaume seguirà el fil d’una desena d’activitats programades per a una festivitat única: la celebració dels 25 anys de la Fira Tèxtil del poble. Es tracta d’un dels esdeveniments més importants de la vila, després de la Festa Major, i que agafa més rellevància aquest 2018. La celebració ja va posar fil a l’agulla aquest cap de setmana amb la presentació d’un llibre que recull la història del comerç, els oficis i la indústria del municipi. Els actes seguiran aquest dimecres amb la presentació de l’escut del municipi realitzat en patchwork. El plat fort arribarà al cap de setmana, amb el gruix d’activitats. Des de l’Ajuntament, el seu alcalde, Jordi Cargol, explica a Ràdio Olot que la fita d’arribar a 25 anys fa viure la Fira amb "molta satisfacció".

350 puntaires en una mateixa trobada

Tant divendres, dissabte com diumenge que ve hi haurà activitats relacionades amb el món del tèxtil. L’acte central serà el diumenge amb la trobada de puntaires que agruparà 350 persones i enguany tindrà novetats. "Hi haurà una seu a l'església del poble i una altra a l'edifici del Fil. També hi haurà la trobada gironina de grups de puntaires amb entitats que vindran d'arreu del país, fins i tot de la Catalunya Nord", explica Cargol.

"Som municipi gràcies a la història industrial del poble"

Des de l’Ajuntament hi ha la voluntat de seguir potenciant una Fira que és única a la comarca i que segons Cargol mostra la història del municipi. "Som municipi gràcies a la història industrial del poble. Le sprimeres persones que van començar a fer la Fira van buscar allò que ens podia unir com a poble o que ens podria diferenciar dels altres municipis", comenta l'alcalde de Sant Jaume.

Amb la voluntat de donar protagonisme a la celebració de la vila, el consistori ha pressupostat aquest 2018 una quantitat de 14.000 euros per a la Fira. És el doble que l’any passat i la intenció és que la xifra de l’any que ve també s’hi acosti.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Estàs escoltant


Volum