Front comú dels alcaldes de Torelló, Olot, les Preses i la Vall d’en Bas per reclamar millores a l’R3 de Rodalies

Front comú dels alcaldes de Torelló, Olot, les Preses i la Vall d’en Bas per reclamar millores a l’R3 de Rodalies. L’han escenificat a la inauguració del nou aparcament de l’estació de tren de Torelló. Les 70 places de pàrquing gratuït que s’estrenen ara han de servir per enfortir l’estació osonenca com l’estació de tren dels garrotxins. L’assignatura pendent, remarca la plataforma Perquè no ens fotin el tren, és connectar-la amb autocar. Ara només s’hi pot arribar amb vehicle privat.

Inauguració de l’aparcament de l’estació. Fotos: David Planella


El 2016, un tuit de l’alcalde de la Vall d’en Bas va engegar la maquinària. Lluís Amat demanava que l’estació de tren de Torelló es convertís, per proximitat, en l’estació de la Garrotxa. Ara, tres anys més tard, s’ha fet realitat una de les mesures que en aquell moment es considerava imprescindible per aconseguir-ho: una zona àmplia d’aparcament gratuït pels cotxes dels garrotxins que agafen el tren a Torelló. Té 70 places, està situat just darrere de l’estació i s’ha estrenat aquest dimarts coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat. A la inauguració, hi han assistit els alcaldes de Torelló, Olot, les Preses i la Vall d’en Bas. Tots quatre han fet front comú per demanar més freqüències horàries a la línia R3 i que les tarifes de Rodalies serveixin per arribar fins a Torelló. Escoltem Lluís Amat, de la Vall d’en Bas; Pep Berga, d’Olot, i Pere Vila, de les Preses.Proper objectiu, el transport públic

Amb la inauguració del nou pàrquing gratuït de l’estació de Torelló, se soluciona el problema d’accedir-hi i aparcar-hi fàcilment amb vehicle privat. El següent pas seria poder-hi arribar amb transport públic. Així ho reclama la portaveu de la plataforma Perquè no ens fotin el tren, Montse Ayats.


I els alcaldes recullen el guant. Coincideixen que s’ha d’estudiar la possibilitat d’enllaçar amb autocar els municipis de la Garrotxa i l’estació de Torelló. En parlen Pep Berga i Lluís Amat.


Des de la plataforma Perquè no ens fotin el tren, estan convençuts que si es millora l’accés des de la Garrotxa i s’amplien els horaris de pas de trens, l’estació de Torelló es pot convertir de veritat en l’estació dels garrotxins. Tenen previst abordar la qüestió dels horaris pròximament en una reunió amb el departament de Territori.

Respon