En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa aposta per diversificar els espais turístics per no saturar-los

Des de les administracions aposten per la redacció d’un pla d’ús públic per repensar la situació de forma global
| 3 de juliol de 2018
La Garrotxa aposta per diversificar els espais turístics per no saturar-los

Des del Parc Natural de la Zona Volcànica i des de Turisme Garrotxa defensen que la convivència entre el sector i el territori passa per dispersar el flux turístic amb mesures particulars. Asseguren que s’està treballant perquè no hi hagi saturació, però no és fàcil. Aposten per la redacció d’un pla d’ús públic per repensar la situació de forma global. 


Any rere any els visitants que venen a la Garrotxa segueixen creixent sense parar. Això provoca que en determinats punts de la comarca hi pugui arribar a haver-hi saturació i això comporti una degradació de l’entorn. Actualment, els llocs més visitats pels turistes són Olot, Besalú, la Zona Volcànica i Santa Pau. Per evitar que els espais naturals d’algunes d’aquestes zones es vegin perjudicats per la petjada del turisme, des del Parc Natural i Turisme Garrotxa s’aposta per diversificar l’oferta. Un dels tècnics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Joan Pijoan, explica que la desestacionalització i la diversificació dels espais i els turistes són dues eines clau.

 

Un pla d'usos per tractar la situació de forma global

Aconseguir diversificar i desestacionalitzar no és fàcil. Ho admet el mateix Pijoan i per això assegura que s’està treballant per impulsar un pla d’usos públic que s’emmarca dins la Carta Europea de Turisme Sostenible.

 

Actualment des del Parc i Turisme Garrotxa s’estan donant a conèixer nous espais com el Montsacopa o les grederes del volcà Rocanegra de Sant Joan les Fonts. Segons la gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, això ha de permetre refredar els punts més calents de la comarca com la Fageda o el Croscat.

 

La recaptació de la taxa turística creix un 50% en tres anys

La preocupació per la degradació d’alguns espais naturals ha anat augmentant al mateix ritme que ho han fet els visitants. El sector turístic garrotxí ha crescut exponencialment els últims temps. Segons l’última edició de l’Observatori de la Garrotxa, en l’últim any, la comarca va recaptar 107.000 euros amb la taxa turística. Això és un 50% més que fa tres. En el mateix període de temps s’han creat 500 noves places d’allotjament, prop de 250 unitats de càmping i l’ocupació mitjana anual ha crescut un 9%.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum