La Garrotxa és la comarca de la demarcació on més va augmentar la delinqüència el 2017

L’increment va ser de més d’un 11% . L’any passat la comarca va registrar 2.050 fets delictius, 200 més que el 2016. Des dels Mossos d’Esquadra destaquen un augment important en les estafes per Internet, furts de telèfons mòbils i danys a mobiliari públic o privat. Per altra banda el 2017 ha deixat una disminució important dels robatoris en domicilis. 

Detall d’un vehicle dels Mossos d’Esquadra (Pau Masó)


De les nou Àrees Bàsiques Policials que té la demarcació de Girona, la de la Garrotxa és on més creixen els delictes el 2017 respecte a l’any anterior. L’any passat es van produir 2.050 fets delictius a la comarca, mentre que fa dos anys en van ser 1839. L’increment és de l’11%, una xifra considerable respecte la resta d’àrees policials gironines. El cap dels Mossos d’Esquadra a la Garrotxa, Blai Ortiz, diu a Ràdio Olot que tot i que es ve d’un 2016 amb molt bones xifres, l’augment de l’any passat no és una bona notícia:

 

Dels més de 2.000 fets delictius que van tenir lloc a la Garrotxa l’any passat, el 78% van ser contra el patrimoni. Dins d’aquest àmbit, Ortiz destaca un important augment de les estafes per Internet.

 

També han crescut els furts. Representen el 24% dels delictes contra el patrimoni que van tenir lloc l’any passat. El cap dels Mossos d’Esquadra a la comarca diu que l’augment s’ha donat, sobretot, amb els telèfons mòbils. Remarca, però, que s’han trobat amb moltes denúncies falses.

Disminueixen un 16% els robatoris a domicilis

Per altra banda, un dels fets aspectes que més han disminuït l’últim any han estat els robatoris a domicilis, ho han fet en un 16%. Ortiz admet, però, que durant el 2017 hi ha hagut un repunt en l’àmbit comercial.

 

Des de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Garrotxa destaquen que gran part dels delictes que tenen lloc a la comarca, estan protagonitzats per delinqüents d’altres territoris catalans. Per intentar frenar l’entrada d’aquestes persones, vuit municipis garrotxins s’han unit per col·locar càmeres a les seves carreteres principals. D’aquesta manera la Garrotxa detecta i intenta evitar que vehicles sospitosos entrin o circulin lliurement. És una mesura més per frenar uns fets delictius que durant el 2017 van tenir un augment considerable.

 

El cap dels Mossos d’Esquadra a la Garrotxa, Blai Ortiz, atenent a Râdio Olot (Pau Masó)

Respon