Un garrotxí entre els cinc detinguts per la vaga del 8N a Barcelona

Es tracta d’un jove de la comarca que forma part del grup de nou persones investigades en la causa. La policia n’ha detingut cinc aquest dimecres i els ha portat davant el jutge. Tots han quedat en llibertat després d’agafar-se al seu dret a no declarar.

Imatge de la manifestació a Sants durant el 8N (ACN)


El jove garrotxí i la resta de detinguts estan acusats d’un delicte de desordre públic per participar en els fets que van tenir lloc el 8 de novembres. Un centenar de persones van tallar les vies de l’AVE a l’estació de Sants de Barcelona. Va ser en el marc de la vaga general i es va aturar la circulació dels trens com a protesta per l’empresonament dels consellers destituïts per l’article 155. L’advocat dels detinguts, ha explicat que se’ls acusa d’un delicte de desordre públic amb un tipus específic d’ocupació de via fèrria. També ha assegurat “no ens consta que el ministeri fiscal tingui interès a demanar mesures cautelars ni l’ingrés a presó”, ha afegit. De fet, un cop el jutge ha pres declaració, han quedat en llibertat sense càrrecs. Tots s’han agafat el dret a no declarar.

L’advocat també ha recordat que la setmana passada el TSJC va sentenciar que la vaga del 8-N va ser “legal i legítima”, un argument més, assegura, perquè hagin quedat en llibertat avui mateix. Foment defensava que la vaga s’havia convocat per motius polítics i reclamava una indemnització de 100.000 euros pels danys i perjudicis que van causar els talls de carreteres i de les vies de l’AVE.

Tots cinc detinguts, quatre nois i una noia d’entre 20 i 24 anys, formen part del grup de persones que no es van presentar davant el jutge en dues ocasions anteriors i sobre els que requeia una ordre de crida i cerca des del passat 3 de maig.

Respon