Genís Grau ja és el 29è millor triatleta del món

El de Castellfollit s’ha situat a l’aparador mundial després d’haver quedat setè a la Copa del Món de la República Txeca. Tot just una setmana abans, Grau havia disputat el primer Mundial absolut de la seva carrera esportiva.


TOP-50 al Mundial d’Hamburg i TOP-10 a la Copa del Món de la República Txeca. El nom de Genís Grau cada cop sona amb mes força a l’elit del triatló en distància olímpica. El triatleta de Castellfollit reconeix que no s’esperava aquests bons resultats. El setè lloc a la Copa del Món de Karlovy Vary va ser la cirereta a dues setmanes d’alta intensitat.


Gràcies al setè lloc a la República Txeca, Genís Grau és ara el 29è en el rànquing mundial de la Unió Internacional de Triatló (ITU). En declaracions a Ràdio Olot, el garrotxí diu que ha de mantenir la constància i no deixar de millorar. És la recepta que ha de seguir per complir el seu gran objectiu: consolidar-se entre els millors i ser un fix a les Sèries Mundials de triatló.


Fa quinze dies, Genís Grau ja va participar al Campionat del Món que es va fer a Hamburg i que, a diferència dels últims anys, va ser prova única. Assegura que va ser una cursa “molt dura” i que li va faltar “experiència” en el tram de la bicicleta. Grau va quedar 43è. Aquell mateix cap de setmana, a Banyoles es va disputar la Copa d’Europa júnior en què un altre garrotxí, Joan Reixach, va pujar al podi. Reixach va quedar tercer de la prova masculina, mentre que Clara Aulinas va ser divuitena de la femenina.

Respon