En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La integració tarifària de Catalunya “margina” la Garrotxa des de fa deu anys

L’àmbit polític de la comarca es mostra “molt descontent” amb la falta de compromís de la Generalitat
| 17 de maig de 2018
La integració tarifària de Catalunya “margina” la Garrotxa des de fa deu anys

L’àmbit polític de la comarca es mostra “molt descontent” amb la falta de compromís de la Generalitat. La situació econòmica ha frenat any rere any la reducció del preu del bitllet d’autocar a Barcelona. El Departament de Territori ha promès que la integració tarifària arribarà la tardor del 2019.

Estació d'autobusos a Olot


Des de l’època del tripartit, la Garrotxa està lluitant per aconseguir entrar a formar part de la integració tarifària. La zonificació ha anat creixent lentament i ha arribat fins a Girona o Figueres, però ha marginat la comarca de la Garrotxa. Reiterades vegades la Generalitat ha promès l’arribada de la tarifació, però no ha acabat complint la paraula. El primer tinent d’alcalde d’Olot, Pep Berga, diu a Ràdio Olot que la situació els fa estar “molt descontents”.

"Hem quedat en una situació de marginació"

El desplegament de la tarifació integrada va coincidir amb la crisi econòmica i això ha frenat el seu desenvolupament. Tot i això, Berga diu que se senten marginats: "Notem que hem quedat en una situació de marginació perquè quan es va començar a desplegar aquesta integració tarifària va arribar a poblacions molt properes a Olot".

A la Garrotxa, la necessitat de formar part de la tarifació integrada s’accentua. El fet de no tenir tren provoca que no hi hagi alternativa. Ciutats com Figueres o Girona tenen més d’una opció a l’hora de viatjar amb transport públic. A la Garrotxa només hi ha el servei d’autocar.

Segons Berga, la situació se solucionarà el dia que la Generalitat tingui un millor finançament i també hi hagi la voluntat política de fer-ho. Segons el primer tinent d’alcalde d’Olot, no hi pot haver discriminació en determinats serveis bàsics de país: "No pot ser que els serveis oncològics de Reus, Vilanova o Lleida siguin diferents que els d'Olot o Figueres. Hi ha serveis bàsics que han de ser iguals per a tothom".

La mirada posada a la tardor del 2019

L’Ajuntament d’Olot ha intentat diverses vegades desbloquejar la situació. L’última va ser abans del Nadal passat amb una reunió amb el Departament de Territori. Es va fixar la tardor del 2019 com a data d’implementació de la integració tarifària a la Garrotxa. Segons el Departament, s’està invertint en la maquinària que ha de permetre l’aplicació de la nova tarifació. Després d’una dècada, la Garrotxa seguirà esperant una promesa d’avantpassats.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum