Ja no hi ha excusa

6 bars d’Olot donaran accés públic als seus lavabos per Festes del Tura. La iniciativa, sorgida des de l’Ajuntament d’Olot, pretén solucionar un dels problemes típics de Festes: les miccions al carrer. A canvi d’aquest servei, els establiments gaudiran d’avantatges econòmics.

Disposar de més lavabos públics és una de les demandes constants per Festes del Tura. La gran afluència de visitants fa que els sanitaris que s’instal·len aquests dies en diversos punts del centre de la ciutat no puguin absorbir la demanda existent. A més, els veïns del centre s’han queixat en reiterades ocasions de les miccions al carrer que, de fet, són un dels cavalls de batalla de la Policia Local durant els dies de festa. Per tal de millorar aquesta situació, l’Ajuntament ha fet una proposta als bars de la ciutat que han sol·licitat  posar una barra al carrer. Consisteix en que aquests establiments deixin lliure accés als seus lavabos durant les festes a canvi d’un descompte en la taxa d’ocupació de la via pública.

Per tal d’identificar quins són aquests establiments amb lavabos d’ús públic, s’ha dissenyat un logotip que utilitza la imatge del Gegant i la Gegantessa amb ganes d’orinar i que es posarà de forma visible a l’entrada dels establiments adherits a la proposta. El regidor de serveis urbans i mobilitat, Josep Ferrés, ha destacat que “la idea la va proposar un veí de la ciutat”.

De moment dels 10 establiments que han sol·licitat posar una barra al carrer, 6 s’han adherit a la proposta. Aquests lavabos privats d’ús públic se sumaran a la resta de sanitaris que s’instal·laran per Festes en diferents punts de la ciutat.

Així doncs, durant aquestes Festes s’instal·laran lavabos públics a Firal i Firalet, a la Plaça Major, a la Plaça Campdenmas, al Carrer del Rengle, Plaça Pia Almoina, i Passeig de la Muralla. A aquests s’hi hauran de sumar els lavabos dels establiments privats que els cediran també per a ús públic.

Respon