La bandera espanyola i el retrat del Rei ja no presidiran la Sala de plens de l'Ajuntament d'Olot

La bandera d’Espanya i el retrat de Felip VI ja no presidiran més la sala de plens de l’Ajuntament d’Olot. Així ho han aprovat les forces polítiques del consistori sense cap vot en contra. La moció, presentada per la CUP, considera aquests dos símbols com a “opressius”. 

Don Felipe durante su visita alárea de engomado
L’aleshores Príncep Felip en la darrera visita a la Garrotxa (casareal.es) 

 


Felip VI ja no serà més els plens d’Olot en forma de retrat i el del president de la Generalitat serà l’única imatge que hi haurà. El mateix passa amb la bandera espanyola que ara hi era,  juntament amb la d’Olot, la catalana i l’europea. Tot plegat després d’una moció presentada per la CUP en que es demanava retirar-los. L’ha llegit el seu regidor, Lluís Rubió.

Govern partit

La moció ha obligat a partir l’equip de govern entre els dos partits que li donen suport. D’una banda, Convergència Democràtica li dóna suport perquè coincideixen amb que no se senten representants per aquest símbol. A més l’alcalde, Mia Corominas, diu que des del punt de vista jurídic aquesta decisió es pot justificar. L’altre part de l’equip de govern, la del Partit dels Socialistes de Catalunya, s’ha abstingut en la votació. No s’hi ha posat en contra perquè entenen que la CUP el que vol és obrir un debat entre els partits sobre els símbols que hi ha d’haver a la sala de plens. El seu portaveu, Josep Guix, deixa clar però que el to de la moció li fa pensar que en aquest país no hi ha democràcia.

ERC i OeC reivindiquen República

Esquerra Republicana de Catalunya ha votat a favor de la moció i ha fet bandera de que sempre s’han reivindicat una república. La regidora Clara Casanovas ha aprofitat també per lamentar el “paternalisme” mostrat per Felip VI i l’actitud que ha tingut darrerament amb temes com no voler rebre la presidenta del Parlament de Catalunya. Finalment, des d’Olot en Comú també han votat a favor de la proposta de la CUP però han lamentat que no es reconegués que la resta de ciutadans de l’Estat estan sotmesos al Borbó perquè no l’han triat. El seu portaveu, Xavier Garcia, ha explicat que és partidari de retirar aquests símbols i tota la resta.

No immediata

La decisió no ha estat d’aplicació immediata i s’esperarà aquest dictamen legal que ho avali abans de retirar a Felip VI i la bandera espanyola de la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Olot.

One Response to “La bandera espanyola i el retrat del Rei ja no presidiran la Sala de plens de l’Ajuntament d’Olot”

  1. Josep Rua Borràs

    Ahir vaig anar al ple municipal d’Olot i vaig veure que encara hi ha la foto del president Artur Mas, quan posaran la foto de l’actual president de la Generalitat de Catalunya?

    Respon

Respon