La Cambra veu “complicat” que Fomento rebutgi a passar per Bianya

La Cambra de Comerç de Girona secunda el gruix de les al·legacions presentades pel territori amb la variant d’Olot. Tot i això, el seu president veu “complicat” que Madrid accepti no fer el tram de Bianya i ho descarti per aprofitar infraestructures ja existents.

variantolotentradapoligon 

Des de la Vall de Bianya defensen l’alternativa zero que implica no desdoblar la connexió la Nacional 260 entre el Ripollès i la Garrotxa i aprofitar el túnel de Bracons i la C-17 per connectar aquestes dues comarques. Des de la Cambra de Comerç de Girona defensen aquesta proposta però el seu president, Domènec Espadalé, veu “complicat” que Madrid es faci enrere amb seguir desdoblant l’Eix Pirinenc.

En una entrevista al ‘Via Oral’ de Ràdio Olot, Espadalé ha demanat concentrar els esforços en fer la variant prescindint del túnel de l’Hostal del Sol i l’altre túnel que vol fer Foment.

Ara mateix el trànsit per Bracons és inferior al previst, però Espadalé creu que un cop s’aixequi la prohibició als camions que no fan trajecte entre les dues comarques farà que s’arribi a les previsions. Un cop això passi, creu que cal treballar també amb el desdoblament del  tram entre Besalú i Figueres. Un projecte que Foment ja té més desenvolupat, sobretot en el tram fins a Cabanelles.

Espadalé també ha confirmat que la Cambra ha presentat al·legacions al projecte del ministeri de Fomento de la variant d’Olot que s’assemblen a les presentades per altres ens.

Respon