La catalogació de la pedra seca com a Patrimoni de la Humanitat obre les portes a nous horitzons

Ho asseguren des de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Garrotxa. El gerent d’Adrinoc diu que és un reconeixement esperat i que oferirà projecció internacional. Confia que la catalogació que ha fet la UNESCO permeti desenvolupar nous usos de la pedra seca. 

Construcció de pedra seca


A finals de la setmana passada, la UNESCO va catalogar les construccions de pedra seca com un bé Patrimoni de la Humanitat. Des de feia temps diferents organismes i promotors d’aquesta tècnica de construcció estaven intentant aconseguir-ho i finalment ha estat així. Des de la Garrotxa, un dels organismes que estudia aquest tipus de construccions és Adrinoc, l’Associació pel Desenvolupament Rural. El seu gerent, Jordi Terrades, es mostra molt satisfet de la decisió de la UNESCO

 

Segons Terrades, el reconeixement de la UNESCO permet ampliar la projecció internacional de les construccions de pedra seca. També ajuda a protegir el patrimoni i obrir les portes a nous usos d’aquesta tècnica.

 

A la Garrotxa hi ha al voltant d’una vuitantena de construccions de pedra seca. Des de fa anys, Adrinoc i l’Observatori del Paisatge estudien, cataloguen i protegeixen aquestes construccions. A Catalunya se n’han localitzat unes 19.000.

 

 

Respon