La comunitat xinesa de la Garrotxa: “Les nostres famílies ens pregunten ara a nosaltres si estem bé”

La Xina mira Catalunya amb preocupació pel coronavirus. Des de la comunitat xinesa de la Garrotxa diuen a Ràdio Olot que la situació s’ha girat com un mitjó i són els familiars del país asiàtic els que ara els truquen per saber si estan bé. La comunitat xinesa de la comarca ha fet entrega recentment de 1.400 mascaretes en un gest de compromís i solidaritat amb el territori, tot i les discriminacions que asseguren que van patir als inicis de la pandèmia.

La comunitat xinesa de la Garrotxa va fer entrega la setmana passada de 1.400 mascaretes (@Olotuit)


Solidaritat i cohesió social per frenar el coronavirus. És el que demana la comunitat xinesa de la Garrotxa davant la pandèmia. Per aquest motiu, han organitzat una recol•lecta entre famílies per comprar mascaretes i donar-les a les residències de la comarca. Amb només un dia, van recollir més de 1.000€ que van servir per fer la compra. Una de les portaveus de la comunitat xinesa a la Garrotxa és la Nadia Zhang en declaracions a Ràdio Olot.

 

La comunitat xinesa va fer entrega de les mascaretes al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Asseguren que viuen amb preocupació la situació de les residències durant la crisi del coronavirus i envien aquest missatge als olotins i garrotxins.

Situacions discriminatòries 

De fet Zhang també ha explicat a Ràdio Olot que el fet que el brot de coronavirus comencés a la Xina ha comportat situacions discriminatòries. Segons la portaveu de la comunitat xinesa a casa nostra, això es deu a “la por i el desconeixement”.

 

Com s’ho han fet a la Xina?

Per altra banda, Zhang explica que ara és el país asiàtic qui viu amb preocupació la nostra lluita contra el coronavirus. De fet, Espanya ja ha superat el nombre de morts per covid-19 que va registrar la Xina. Segons Zhang, la disciplina i l’autoprotecció són dos factors claus per entendre com s’ha vençut a allà el coronavirus.

 

A la Xina les mesures de prevenció van ser molt més estrictes i la consciència social va calar de seguida. El país asiàtic ha començat a recuperar-se del coronavirus, tot i que manté les fronteres tancades i algunes mesures preventives per evitar nous brots.

 

Escolta l’entrevista sencera

Respon