La covid-19 dispara la mortalitat a la Garrotxa

Les xifres s’han doblat respecte a l’any passat. L’abril del 2019 van morir 54 garrotxins, mentre que al mateix mes d’aquest any s’han registrat 101 defuncions. El coronavirus ha provocat, fins ara, la mort de més d’un centenar de persones a la comarca, un fet que suposa que, des que va començar la pandèmia, cada dia s’han produït dues morts per covid-19 a la Garrotxa.

Les xifres de morts s’han disparat respecte a l’any passat (Martí Albesa)

El coronavirus ha posat un nou sostre en els registres de mortalitat a la Garrotxa. Durant l’última dècada, es produïen 58 morts de mitjana al mes de març i 54 a l’abril. Però aquests números han quedat petits en comparació als que s’han registrat aquest 2020. El passat mes de març es va arribar a les 100 defuncions i a l’abril se n’han registrat 101. Són números que dupliquen les dades habituals de mortalitat a la Garrotxa. La principal explicació és el coronavirus. La malaltia ha trencat estadístiques i ha afectat sobretot a la població de més edat. Ho explica l’alcalde d’Olot, Pep Berga, al programa ‘5 Minuts Més’.

 

 

Des que va començar la pandèmia a mitjans de març, el coronavirus ha provocat la mort de dues persones al dia a la nostra comarca. Actualment la xifra de garrotxins que han mort per la malaltia se situa en poc més d’un centenar. Es tracta d’una dada superior a la que ofereix Salut (que és de 93) perquè, en el cas del Departament no es compten els garrotxins morts a fora la comarca. En parla el director de la Funerària Besora, Jaume Casas.

 

Tot i que la situació s’ha estabilitzat, la covid-19 ja ha deixat dades històriques en els registres de mortalitat a la Garrotxa. Els mesos de març i abril del 2020 seran recordats com els més mortífers en dècades.

Respon