La creació d’una nova fundació internacional podria permetre conèixer exactament quants volcans hi ha a la Garrotxa

La nova entitat s’anomena Volcano Active i té l’objectiu de difondre el risc volcànic i conservar els valors naturals. El fet que un dels seus membres sigui el garrotxí Llorenç Planagumà ha fet que s’estigui treballant per tirar endavant un programa de recerca sobre volcans garrotxins.

El volcà de Santa Margarita vist des de l’aire 


Fins ara només s’han pogut conèixer els volcans de la Garrotxa des d’un punt de vista global. Es calcula que n’hi ha més de 40, però des de l’àmbit científic asseguren que caldria entrar més en detall per descobrir les característiques de cada un i el nombre exacte. La recent creació d’una fundació internacional anomenada Volcano Active ha obert la porta a dur a terme aquesta recerca. L’entitat està impulsada per la geògrafa Anne Fornier i treballa en la prevenció i educació entorn dels volcans. Un dels membres de la fundació (que va néixer al febrer) és el garrotxí Llorenç Planagumà. Ell mateix diu a Ràdio Olot que l’entitat podria ser una eina “catalitzadora” per a la recerca sobre el vulcanisme garrotxí.

 

Ja s’ha parlat amb l’Ajuntament d’Olot i el Parc Natural. La investigació duraria uns sis anys i a través dels recursos de la Fundació Volcano Active s’ompliria el buit de les administracions en l’àmbit de la investigació.

 

Volcano Active és la primera fundació internacional que actua en matèria de volcans. Es nodreix d’aportacions de particulars i empreses. A part de la recerca, també vol fomentar l’educació del vulcanisme. Per això també es té pensat impulsar activitats com intercanvis entre escoles garrotxines i barcelonines o potenciar el 10 d’abril com el Dia Mundial dels volcans.

Respon