La facturació dels bars i restaurants de la Garrotxa va caure un 60% el 2020

A l’últim trimestre de l’any passat els ingressos es van desplomar fins al 75%. Segons l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, això ha fet que molts negocis hagin decidit tancar i esperar que hi hagi millors condicions per tornar a obrir. Actualment, quatre de cada deu bars que hi ha a la comarca han decidit aturar el negoci temporalment. 

Imatge: Pau Masó

Les dades les ha recollit l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i són un clar reflex de l’impacte del coronavirus al sector de l’hostaleria. Segons el president de l’Associació mai s’havien registrat xifres tan baixes de facturació. Gerard Xifra diu que els establiments segueixen oberts perquè esperen que la pandèmia remeti.


En el global del 2020, l’Associació d’Hostalatge calcula que la facturació va caure un 60%, i en especial l’últim trimestre, on es va arribar al 75% a causa del confinament i les mesures de Nadal.


Segons les dades de l’Associació d’Hostalatge, un 40% dels bars de la comarca han decidit tancar, a l’espera que millorin les condicions del Procicat. Entre els restaurants, el percentatge és més baix (20%).


Tot i poder fer menjar a domicili i per emportar, aquest només representa un 10% del negoci. El sector es mostra preocupat per veure quants dels establiments que ara han tancat temporalment, podran tornar a obrir aquest 2021. A la Garrotxa ja s’han produït una desena de tancaments a causa de la pandèmia. El pròxim dilluns 11 de gener el Procicat té previst revisar les restriccions, tot i que l’hostaleria es mostra pessimista sobre un possible relaxament.

Respon