La Fira Ramadera d'Olot treu el caràcter més rural de Sant Lluc

Demà dijous se celebrarà una nova edició de la Fira Ramadera, amb més de 700 anys d’història. D’aquesta manera, la ramaderia tornarà a ser protagonista durant el dia de Sant Lluc a la ciutat. També dijous, tindrà lloc el mercat extraordinari de roba. 

Imatge de la Fira Ramadera (Ràdio Olot)


El camp aterra a la ciutat aquest dijous. L’esperit rural de la Fira de la Ramaderia és un dels pals de paller de la celebració de Sant Lluc a Olot. El seu caràcter tradicional, amb més de 700 anys d’història a l’esquena, fa que se segueix celebrant el 18 d’octubre. Durant tot el matí de demà dijous els garrotxins tindran l’oportunitat de seguir gaudint d’una fira que va iniciar-se el 1315. La seva història és un dels atractius més valuosos. Josep Maria Ginabreda, organitzador de la Fira Ramadera d’Olot, explica la seva importància anys enrere.

 

Enguany, la Fira també tindrà presència durant els actes del dissabte. S’ha organitzat una taula rodona al Casal Marià per debatre sobre la importància de les pastures. Hi assistiran diverses personalitats de l’àmbit ramader com Enric Gràcia, alcalde de Planoles; Joan Casas, cap del Departament d’Agricultura al Ripollès; o el ramader Joan Pastoret. Demà, però, serà el moment per exposar tota mena de bestiar repartit en una trentena de tancats.

 

La Fira Ramadera d’Olot s’ubicarà a l’esplanada de Can Mercè, al costat de la plaça de braus. Obrirà portes a les 9 del matí fins a les tres de la tarda. A part de la Fira, dijous també hi haurà el mercat de roba extraordinari fins a les sis de la tarda a la plaça Balmes i els seus voltants.

Respon