La Garrotxa comença a pagar la factura de Nadal: més pressió a l'Hospital d'Olot i degoteig de nous casos

El centre garrotxí ja ha detectat les conseqüències de les festes de Nadal i a hores d’ara té 23 ingressats per covid i 15 treballadors infectats. D’aquests la majoria provenen del brot que va detectar l’hospital i que, segons el centre, segueix controlat. Els casos de covid a la Garrotxa han augmentat un 26% des de final d’any fins ara. 

Sanitàries treballant a l’Hospital d’Olot (Martí Albesa)


L’augment de contagis entre la població tarda uns deu dies a arribar als hospitals. A la Garrotxa, l’Hospital d’Olot ja ha detectat un augment de la pressió assistencial després dels primers contagis detectats durant les festes de Nadal. Ho explica la cap d’Infermeria del centre, Carme Pastor, a Ràdio Olot.

 

A hores d’ara, l’Hospital d’Olot té 23 ingressats per coronavirus i 15 treballadors contagiats. Dels ingressats, 14 provenen del brot detectat al centre el 2 de gener, igual que una desena dels sanitaris positius. Pastor explica que se segueixen fent PCR per contenir un brot que, de moment, “està controlat”.

 

Tots els indicadors augmenten

En les últimes setmanes la Garrotxa ha detectat un degoteig de nous contagis provinents de les festes de Nadal. Els casos setmanals han augmentat un 26% d’una setmana a una altra: a finals de desembre es detectaven 108 casos a la setmana, ara se’n detecten 137. El risc de rebrot també ha anat creixent i en la primera quinzena de l’any ha augmentat més de 100 punts. Pel que fa a l’RT se situa a 1,2 punts a la Garrotxa, el que significa que 100 persones amb la covid, n’infecten 120 més. I la positivitat ha anat a més situant-se a hores d’ara al 7%, dos punts per sobre del límit que marca l’OMS.

Per tot plegat, a l’Hospital se segueix amb mesures restrictives i Pastor demana ajuda a la població.

 

A Olot, les dades epidemiològiques estan per sobre les de la comarca amb un risc de rebrot que supera els 500 punts, una Rt de 1,37 i una positivitat del 7%. Pel que fa a la vacunació, se segueix avançant a un ritme lent. Fins aquest dijous s’han vacunat 737 persones a la Garrotxa, la majoria en residències. El ritme actual és de cinquanta persones vacunades al dia. La previsió és que la vacunació vagi accelerant, però ara mateix, tardaríem més de 2 anys a vacunar el 70% de la població de la Garrotxa.

Respon