La Garrotxa, en alerta per la neu i la pluja de la borrasca “Glòria”

Des d’aquest diumenge, el Consell Comarcal ha engegat una comissió de seguiment amb tots els municipis i Olot ha activat en fase d’alerta el Pla de Protecció Civil Municipal. Es preveu que sigui durant la tarda quan arribaria la part més activa de la borrasca anomenada “Glòria”. Podria nevar a menys de 400 metres. 

Carretera C-63 durant la nevada de l’any 2018 (Ràdio Olot)


La neu ja s’ha deixat veure a Sant Feliu de Pallerols. Durant aquest matí han caigut algunes volves a la localitat garrotxina. Es preveu, però, que la part intensa de la borrasca arribi a la tarda. Des del Consell Comarcal de la Garrotxa hi ha activada una comissió de seguiment des d’aquest diumenge. Aquesta comissió està formada per tots els municipis de la comarca que es coordinen a través d’un grup de WhatsApp. El president del Consell, Santi Reixach, diu a Ràdio Olot que de moment no hi ha hagut cap incidència.

Set màquines llevaneus a punt a Olot

La capital de la Garrotxa ha engegat el Pla de Protecció Civil Municipal format per la brigada, la policia local i protecció civil. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, diu que hi ha set màquines llevaneus a punt.

 

Els missatges de precaució s’han repetit durant el dia d’avui, també des de Protecció Civil. La portaveu de Protecció Civil de la Generalitat recomana evitar qualsevol desplaçament, si no és necessari.

La previsió és que durant aquesta tarda la situació empitjori, tot i que la cota de neu anirà pujant. La borrasca que afectarà Catalunya fins dijous s’ha anomenat “Glòria” i es tracta d’un temporal de llevants. Demà dimarts, podria deixar precipitacions importants amb crescudes dels rius i rieres.

Respon