La Garrotxa estudiarà i ordenarà la mobilitat dels espais turístics

Turisme Garrotxa farà un pla estratègic per recollir mesures que permetin posar solucions als espais més freqüentats. Durant el pròxim any es recolliran accions i el mateix 2020 podrien començar a executar-se. El director del Parc Natural remarca que la sobrefreqüentació dels espais és “puntual”.

L’aparcament de la Fageda és un dels punts calents de la mobilitat dins el Parc Natural (Turisme Garrotxa)


L’objectiu de l’estudi no només és solucionar les problemàtiques que puguin sorgir els dies de més freqüentació de visitants, sinó també, enfocar el turisme cap a una mobilitat més sostenible. El president del Parc Natural és en Xevi Puig.

 

L’estudi permetrà crear un pla estratègic d’accions per transformar la mobilitat de la zona central del Parc, és a dir entre les Preses, Olot i Santa Pau. Segons Puig, es tracta de regular l’accés motoritzat a les zones naturals i ordenar l’afluència de visitants.

Una tardor ordenada

Segons el director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, caldrà que el transport públic sigui un dels punts forts del pla estratègic. De moment, Puig assegura que aquest any s’ha invertit més que mai en l’ordenació dels espais turístics. I és que ha estat la primera tardor amb una via ciclista a la zona de la Fageda.

 

Es preveu que durant el pròxim any es posin accions sobre la taula i de cara a finals del 2020 començar-les a executar.

Respon