La Garrotxa frega la desena de morts i es disparen els ingressos per coronavirus

La comarca ha registrat en les últimes hores divuit casos positius, l’augment més significatiu en els últims dies. Aquest diumenge s’han ingressat deu persones a l’Hospital d’Olot i n’hi ha 12 més pendents de la prova. A més també s’han confirmat dues morts més, elevant la xifra de víctimes per coronavirus a un total de nou persones. El nombre total de casos a la comarca ja ha arribat a la vuitantena. 

Imatge del laboratori de l’Hospital Trueta de Girona, on s’analitzen les proves (ACN)


La covid-19 no dona treva. Després de dos dies sense casos positius entre el personal i amb un nombre lleugerament baix d’ingressos, aquest diumenge els números s’han disparat.

Segons ha informat l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, s’han mort dues persones més, elevant a nou la xifra total de víctimes a la comarca (vuit a l’hospital i una a la residència del Tura). Les dues morts d’aquest diumenge eren persones grans amb patologies prèvies.

A més, en les últimes 24 hores s’han ingressat deu persones més a l’hospital, elevant la xifra total d’ingressats a 28. Un fet que ha portat al centre a preparar la tercera unitat d’hospitalització. És l’augment més important d’ingressos que s’ha registrat des de l’inici del brot de coronavirus a casa nostra. El centre garrotxí també ha informat que s’ha derivat un pacient més a la UCI del Trueta, on ja hi havia dos garrotxins ingressats.

38 professionals sanitaris infectats

Pel que fa al personal sanitari, en les últimes hores també ha augmentat considerablement el nombre de casos. Hi ha 38 professionals de l’Hospital d’Olot contagiats per coronavirus, vuit més que dissabte. En total, doncs, a la comarca ja hi ha vuitanta casos positius.

L’única nota positiva que s’ha conegut en les últimes hores ha estat l’alta hospitalària d’un dels pacients que estava ingressat. La persona en qüestió segueix sent positiu, però seguirà el tractament i control des de casa.

Respon