En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa ja acull 66 persones refugiades

La comarca s’ha convertit en un exemple per altres territoris per la seva capacitat de coordinació entre els diferents actors locals
| 11 de juny de 2019
La Garrotxa ja acull 66 persones refugiades

La comarca s’ha convertit en un exemple per altres territoris per la seva capacitat de coordinació entre els diferents actors locals. De la seixantena de refugiats que hi ha a la comarca la majoria són de Veneçuela, Rússia i Colòmbia. Actualment es busquen mentors per acompanyar els nouvinguts en la seva arribada a la Garrotxa. 

Foto: Ràdio Olot


Des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el Núria Social, les institucions que s’ocupen del programa de mentoria per a refugiats, assenyalen a Ràdio Olot que actualment hi ha més refugiats que mentors. Per això fan una crida a la població a apuntar-se al programa de mentoria que funciona des del 2017 i que actualment dona cobertura a 25 nouvinguts. La Patrícia Oliva és coordinadora del programa gestionat des del Núria Social.

 

L’acompanyament a persones refugiades es fa en grups d’acollida (d’entre 3 i 5 persones) d’una durada de 8 mesos. Es demana un compromís d’un mínim de dues hores setmanals. Actualment a la Garrotxa hi ha 9 grups i en farien falta 8 més. Oliva explica els principals avantatges que pot comportar la mentoria.

 

Una seixantena de refugiats a la Garrotxa

Des del 2017 que la Garrotxa acull refugiats. Amb aquest any i mig llarg ja n’han arribat 66, vint-i-dos dels quals són menors. La majoria provenen de Veneçuela, Rússia i Colòmbia. Però també hi ha altres països com Algèria, Nicaragua o Geòrgia. La tècnica del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, la Marta Ayats, explica a Ràdio Olot com arriben els refugiats a la comarca.

 

Tant Oliva com Ayats asseguren que la Garrotxa és una comarca pionera i exemplar en l’acollida de refugiats. Sobretot pel que fa a la coordinació de serveis.

 

El programa de mentoria per a persones refugiades ha evolucionat. Fins ara els mentors no entraven en contacte amb els refugiats fins a la segona fase de la seva arribada. Ara, ja es fa en la primera fase de l’acollida. Es preveu que en un termini mitjà de temps, alguns refugiats puguin fer també de mentors.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum