La Garrotxa no té cap residència de color vermell

Segons ha pogut saber Ràdio Olot, només dos centres han estat catalogats amb el color taronja; la resta tots són verds i, segons Salut, no tenen contagis. D’aquesta manera, a la majoria de residències garrotxines la setmana que ve ja es podran rebre visites. El sector sanitari de la comarca alerta, però, que precisament les residències verdes són amb les que cal anar amb més de compte perquè algunes no estan immunitzades.

Imatge de la Residència del Tura

Després de més de dos mesos d’aïllament, un dels espais més colpejats per la pandèmia començarà a obrir les portes. A partir de dilluns que ve, quan la Garrotxa entri a la fase 2, es permetran les visites de familiars a les residències de gent gran. Serà d’una manera molt controlada i només es permetrà a aquells centres que el Departament de Salut hagi catalogat amb el color verd. Són les residències que han tingut menys casos i que s’han pogut aïllar millor i a temps. El director de les àrees bàsiques de Besalú i Olot, Josep Lluís Nicolau, alerta, però que aquesta catalogació pot ser enganyosa.


Les residències catalogades com a taronges o vermelles hauran d’esperar per rebre visites. A la Garrotxa, segons ha pogut saber Ràdio Olot, només la residència del Tura i la de la Vall d’en Bas han estat catalogades amb el color taronja; la resta totes són verdes. En aquests dos casos són centres que encara han d’acabar d’aplicar mesures i poden tenir encara algun resident amb covid-19. De moment, Salut no ha catalogat amb vermell cap residència garrotxina. Serien aquelles que encara tenen un elevat nombre de casos i no han acabat el pla de sectorització i altres mesures recomanades.

Mesures de prevenció

En tot cas, encara que els centres hagin estat catalogats amb el color verd, caldrà que adoptin mesures extremes. Les visites hauran de ser amb cita prèvia, s’haurà de prendre la temperatura als familiars, limitar l’aforament de les instal·lacions i desinfectar el calçat.


A les comarques gironines, el Departament de Salut ha comptabilitzat 64 residències verdes, 25 de taronges i 22 de vermelles.

Respon