La Garrotxa tanca un dels millors estius en ocupació turística dels últims anys

La Garrotxa tanca un dels millors estius en ocupació turística dels últims anys. La comarca ha aconseguit superar els índex de l’any passat gràcies al bon temps, que ha beneficiat sobretot als càmpings. La ocupació dels últims dos mesos ha arribat al 76%, cinc punts més que el mateix període de l’any passat. Des de Turisme Garrotxa creuen que la comarca s’ha consolidat com un espai natural que genera cada cop més interès dins i fora del país.

 

Els càmpings són la modalitat d’allotjament que ha tingut més ocupació aquest estiu arribant al 84%, seguit dels apartaments i habitatges d’ús turístic, amb un 82 %; el segueixen el turisme rural amb un 75 % i en darrer lloc hotels, pensions i cases de colònies. La gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, assegura a Ràdio Olot que l’increment de pernoctacions als càmpings l’ha motivat el bon temps que ha aguantat tant al juliol com a l’agost.

La meitat dels turistes que ens han visitat aquesta estiu són catalans. El 26% provenen d’Europa, sobretot de França i dels Països Baixos i en menor mesura del Regne Unit i de Bèlgica. Precisament, aquests darrers països tenen una gran tradició campista i, per tant,  ocupen moltes de les parcel·les dels càmpings. En tercera posició hi ha l’estat espanyol. De la península, valencians, bascos i madrilenys són els més interessats en la nostra comarca. Crida l’atenció que, de tots els visitants d’aquest estiu, un quatre per cent sigui de la resta del món. D’aquests,  un 37% són americans, el 23% de centreamericà i sudamèrica, el 13% d’Oceania i un 11% d’Israel. Turina Serra assegura que molts d’aquests visitants valoren de la Garrotxa poder estar en un entorn natural molt a prop de grans metròpolis o punts d’interès.

Sigui com sigui, les enquestes en oficines de turisme i punts d’informació revelen que els visitants ja no venen només atrets per Besalú o Santa Pau, sinó que en els últims cinc anys s’ha imposat amb força…

La meitat de tots els visitants són famílies, seguit de parelles, grups d’amics i en menor mesura persones que viatgen en solitari. Una dada rellevant és que la majoria es queden a dormir a la Garrotxa, la qual cosa suposa un benefici directe pel sector serveis de tota la comarca.

Respon