En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa té més de 300 joves a l’atur

Es tracta d’una xifra similar a les d’abans de la crisi, però que ha augmentat durant l’últim any
| 13 de febrer de 2019
La Garrotxa té més de 300 joves a l’atur

Es tracta d’una xifra similar a les d’abans de la crisi, però que ha augmentat durant l’últim any.  El 2018 va tancar com el segon any amb menys atur juvenil de l’última dècada. Des de les administracions afirmen que calen més esforços per a un col·lectiu que té poques oportunitats per viure a la comarca.

L'atur juvenil ha augmentat durant l'últim any.

Els joves aturats de la Garrotxa representen el 15% de persones sense feina que hi ha a la comarca. A nivell català, aquest tant per cent se situa 15 punts per sobre la xifra garrotxina. Actualment a la Garrotxa hi ha 316 joves de menys de trenta anys sense feina. És un número lleugerament superior al del 2006, quan eren 312. D’aquesta manera, podem dir que l’atur juvenil se situa a nivells anteriors a la crisi com també han fet les xifres d’atur en general a la comarca. El regidor de Promoció Econòmica d’Olot, Estanis Vayreda, diu que falta encaixar l’oferta amb la demanda laboral dels joves.

 

Segons dades del Departament d’Ensenyament, els cicles que més estudien els alumnes de la Garrotxa són de disseny i arts plàstiques o de l’àmbit de la sanitat. Pel que fa a la universitat, la carrera més estudiada pels garrotxins és psicologia, seguida d’ADE, Educació Primària i Dret. Encaixar aquests perfils amb l’oferta laboral de la comarca seria, segons Vayreda, un dels factors per què els joves es quedessin a la Garrotxa. El regidor de Promoció Econòmica també assenyala la millora dels contractes laborals.

 

Per incentivar la contractació de persones joves, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal han posat en marxa un programa que ha permès donar feina a set persones amb formació universitària o de cicles formatius. Una de les joves que se n’han beneficiat és l’Alba.

 

Per aconseguir que joves com l’Alba es quedin a viure i treballar a la Garrotxa, Vayreda assenyala que cal solucionar el problema de l’habitatge.

 

L’atur juvenil a la Garrotxa ha augmentat durant l’últim any. Del 2017 al 2018 va créixer en una vintena de joves. Malgrat això, aquests dos anys han estat els millors de l’última dècada. El col·lectiu juvenil més perjudicat són els adolescents de 16 a 19. És una franja d’edat complicada d’inserir. A la Garrotxa actualment hi ha 58 joves de menys de 20 anys sense feina. Una xifra un 40% més alta que abans de la crisi.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum