La Garrotxa viu un Sant Jordi d’estiu descafeïnat

La incertesa del moment i les mesures anticovid han fet que pràcticament no hi hagi activitats culturals a la comarca ni tampoc la majoria de parades de llibres i roses habituals. Al Firal d’Olot únicament hi haurà sis parades de floristes i llibreters i s’ha programat un espectacle teatral a l’Hospici. A la resta de la comarca hi haurà actes puntuals. 

Foto: ACN


Tot fa pensar que la primera edició del Sant Jordi d’estiu passarà més a la història per la seva excepcionalitat que per la seva eficàcia. La imatge de roses que passegen i llibres que es fullegen costarà de veure aquest dijous. La celebració de la diada d’estiu ha vingut més impulsada pels gremis que per la ciutadania. Fins i tot a la Garrotxa, la celebració estava a la corda fluixa fins la setmana passada. El nombre de casos de coronavirus ha permès, finalment, portar a terme la diada, a diferència d’altres llocs com Lleida, Figueres o Barcelona. A Olot, el Firal tornarà a ser el punt neuràlgic, però amb molta menys afluència de parades. Només n’hi haurà sis i seran únicament d’editorials, floristeries o llibreries. Ho explica el primer tinent d’alcalde de la ciutat, Estanis Vayreda.

 

Les parades del Firal estaran instal·lades fins a les nou del vespre. Més enllà del passeig olotí, només dos establiments de la ciutat han demanat posar parada davant la seva botiga. En tots els casos caldrà que tant botiguers com clients segueixin mesures anticovid com utilitzar mascareta, fer ús del gel hidroalcohòlic per fullejar els llibres i mantenir la distància de seguretat.

Actes culturals mínims

Unes mesures que també se seguiran en els pocs actes culturals que es faran en la diada d’avui. A Olot s’ha programat un espectacle teatral d’improvisació a les sis de la tarda a l’Hospici. A més, a alguns pobles de la comarca com la Vall d’en Bas o les Preses es llegiran contes per als més petits.

Respon