La Garrotxa vota massivament Carles Puigdemont

Pel que fa a les eleccions europees, el candidat de Junts per Catalunya ha guanyat a tots els municipis garrotxins amb un ampli marge respecte a ERC. La participació en aquest cas ha estat per sota de les municipals.

Puigdemont en una roda de premsa aquest diumenge d’eleccions (ACN)


Puigdemont ha guanyat a tots els pobles de la comarca amb autoritat. El candidat europeu de Junts per Catalunya s’ha imposat als 21 municipis de la Garrotxa. A Olot, la llista de Junts per Catalunya, amb el garrotxí David Coromina de número sis, ha tret 8.215 vots, gairebé 5.000 més que ERC, amb Junqueras al capdavant.

A la resta de pobles, tres quarts del mateix. On els republicans s’han acostat més als juntistes ha estat a Sales de Llierca on la diferència ha estat només de 9 vots. El marge més ampli s’ha donat a Sant Joan les Fonts, on Puigdemont s’ha imposat a Junqueras amb gairebé 600 vots de diferència.

Pel que fa a la participació, les eleccions europees s’han vist molt beneficiades per les municipals. De fet han anat de retruc. Malgrat això, les dades europees han anat per sota els comicis locals i la intenció de vot s’ha capgirat a molts municipis de la comarca.

Respon