La Generalitat no veu clar desencallar la variant d’Olot a través de la Comissió Bilateral

Des de la Conselleria de Territori assenyalen que encara s’ha de concretar quin pressupost hauria de transferir l’Estat i quants projectes s’inclourien a la Comissió. Tot i això, l’administració catalana agafa la responsabilitat de ser la part actuant de l’obra i qui dissenyarà i executarà el traçat. El pròxim mes de gener el conseller Calvet visitarà Olot per posar al dia la situació de la variant. 

Vial nord d’Olot per on han de passar la futura variant (Ràdio Olot)


La variant avança a pas de formiga i de reunió en reunió. L’última va ser divendres passat entre l’Ajuntament d’Olot i el Departament de Territori i Sostenibilitat. L’alcalde Mia Corominas i el conseller Damià Calvet es van trobar per parlar sobre com introduir la variant d’Olot a la Comissió Bilateral. Des de l’administració catalana van admetre que no seria fàcil, ja que no s’ha concretat el pressupost ni els projectes que hi haurà a la pròxima Comissió. Tampoc hi ha data per la trobada. Ho explica l’alcalde d’Olot, Mia Corominas.

 

Damià Calvet a Olot el mes de gener

La Generalitat ha acceptat la demanda del Ministeri de Foment de ser la part actuant de la variant. Per tant, serà l’administració catalana la responsable de projectar i executar l’obra. La mateixa Generalitat segueix buscant un consens per trobar solució al traçat del tram nord i al dibuix complet de l’obra. Segons explica Corominas, el Departament de Territori està estudiant la situació i el conseller Calvet vindrà a Olot el mes de gener per posar la variant al dia.

 

Segons l’alcalde d’Olot cal pressionar les dues administracions per desbloquejar una situació que no sembla tenir remei a curt termini.

 

Tot i el bloqueig, el Departament manté el calendari presentat l’any 2017. Aquest calendari diu que l’any que ve les màquines haurien de començar a trepitjar el territori.

 

Corominas creu que la variant s’ha d’entendre com un tot i aquí també inclou la part de la Vall d’en Bas, un traçat que segueix esperant l’estudi d’impacte previst per al mes d’octubre.

 

Respon