La Generalitat referma el compromís per les futures obres de la Residència Sant Jaume d’Olot

El Conseller d’Afers Socials, Chakir El Homrani, ha refermat aquest divendres el compromís de l’exconsellera Dolors Bassa. Ho ha fet en una visita a les noves instal·lacions que molt aviat veuran la llum. Amb el suport del Departament, l’Ajuntament d’Olot podrà iniciar una segona fase que costarà 800.000 euros i que se centrarà en els baixos de l’equipament.

El Conseller El Homrani durant la visita al centre olotí (Pau Masó)


Aquest divendres el Conseller d’Afers Socials, Treball i Família, ha visitat la Garrotxa durant tot el matí. En una de les últimes parades ha visitat les instal·lacions de la Residència Sant Jaume d’Olot. L’equipament té gairebé enllestida la primera fase de les obres que inclouen habitacions per a 17 residents, un espai comú i una cuina a la primera planta. Durant la visita, el Conseller ha refermat el compromís econòmic de la Generalitat perquè la residència pogués iniciar una segona fase: Tenim clar el compromís de la consellera Bassa. Com a conseller, faltaria menys, el mantindré i no han de patir. Podrem seguir donant resposta a les persones grans d’Olot”.

Una de les noves habitacions que aviat s’obriran als usuaris (Pau Masó)

Licitació abans d’acabar l’any

La segona fase està valorada en 800.000 euros i se centrarà en els baixos de la residència. S’actuarà a la recepció i a l’entrada de l’equipament pel costat de Sant Rafel. L’alcalde d’Olot, Mia Corominas, ha explicat els detalls de la nova actuació: “No serà una fase per crear habitacions sinó, més aviat per crear serveis. Esperem que la licitació per les obres es faci efectiva abans d’acabar l’any”.

Amb aquestes actuacions, la residència Sant Jaume encetarà una segona fase d’un total de sis i d’un projecte global valorat en 3 milions d’euros. Amb l’anunci de la Generalitat s’arribarà al 40% del pressupost de l’obra. Actualment a la Residència Sant Jaume hi viuen 64 persones.

Un dels nous espais de la Residència Sant Jaume d’Olot (Pau Masó)

Respon