La llei d'estabilitat pressupostària frena la contractació de nous agents de la Policia Local d'Olot

L’Ajuntament d’Olot vol contractar més agents de la Policia Municipal, però no pot. Topa amb la llei d’estabilitat pressupostària i l’alcalde, Pep Berga, ha demanat ajuda al subdelegat del govern espanyol, Albert Bramon. El que sí que es podria incrementar és el nombre de Mossos d’Esquadra a la Garrotxa: el departament d’Interior reconeix que és una necessitat. 

Imatge: Ràdio Olot


Les dades de delinqüència que es van posar damunt de la taula en la junta de seguretat local de divendres passat diuen que Olot i la Garrotxa estan per sota de la mitjanes catalana i gironina. Si la mitjana catalana és de 67 fets delictius per cada 1.000 habitants, a la Garrotxa és de 40 i a Olot, de 46. Però les últimes onades de robatoris han generat preocupació i l’Ajuntament d’Olot voldria incrementar el nombre d’agents de la Policia Municipal. L’alcalde, Pep Berga, assegura que estarien disposats a contractar-ne més i així ho ha fet saber al subdelegat del govern espanyol, Albert Bramon.

 

Qui sí que ha incorporat més efectius és el cos dels Mossos d’Esquadra: 690 aquest mes d’agost. El director dels Serveis Territorials del departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta, explica que alguns aniran a parar a la Garrotxa, però reconeix que no en faran prou per satisfer la necessitat que té la comarca i espera que n’arribin més procedents de les properes oposicions.

 

Aquest estiu, alguns municipis de la comarca han denunciat la falta d’agents de Mossos d’Esquadra a la Garrotxa i han demanat al departament d’Interior que n’enviï més per augmentar el patrullatge.

Respon