La lluita contra la segregació escolar a Olot, en perill per culpa de la Generalitat

El Síndic de Greuges posa Olot com a exemple d’una de les ciutats catalanes que més ha fet per evitar la segregació escolar a Catalunya, però encara amb camp per córrer. Un model però que no té a hores d’ara el finançament garantit per part del Departament d’Ensenyament perquè es mantingui el curs que ve.

Educacio llapis

En 150 pàgines, el Síndic de Greuges ha redactat un informe sobre la segregació escolar de Catalunya. Fa un total de 10 recomanacions a més de fixar-se també en pràctiques que funcionen. Dels municipis que millor ho fan en educació primària, hi destaca Torelló en la segona posició, la Bisbal, Ripoll, Banyoles, Palamós i Olot, que ocupa el lloc 21 del rànquing. En el cas de secundària, Olot està en la 24ena plaça. Un elogi del Síndic cap a la política que tira endavant llocs com la Garrotxa que contrasta amb els riscos que alerten des del territori a que es facin passes enrere en aquest model. La consellera comarcal d’ensenyament, Mar Roca, ha explicat que el Departament de moment no vol pagar les ajudes i posa en perill el model que el Síndic aplaudeix.

Un pacte polític

El Síndic demana també un pacte polític per evitar la segregació escolar. En el seu informe, fa un total de deu tocs d’alerta per a combatre-la, assenyalant a l’administració pública com qui més feina té. Rafael Ribó acusa al Govern “d’anar a mig gas” perquè falten peces clau que el Departament d’Ensenyament no fa prou com és el cas del nou decret d’admissió. L’informe també detalla grans desigualtats no només entre centres públics i privats sinó que, entre aquestes dues categories, hi ha grans diferències.

Ensenyament diu que hi lluita 

De la seva banda, el secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament ha assegurat que les recomanacions del Síndic van en línia amb el que proposa la conselleria. Antoni Llobet ha assegurat que algunes actuacions que estan impulsant ja van en evitar la segregació escolar.

De manera concreta, Llobet ha explicat que la Generalitat augmentarà el nombre de professors per a centres amb necessitats especials en 400 persones i que es reduirà la ràtio de P3 a 22 alumnes com a màxim.

Respon