La pandèmia del coronavirus atura les negociacions per la planta de triatge de la Garrotxa

El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sant Jaume han aparcat les converses fins que no s’aixequi l’estat d’alarma. Es preveia que aquest segon trimestre d’any es pogués desbloquejar la ubicació de l’equipament, però, ara mateix el calendari ha saltat pels aires.

Foto del Polígon de Politger (Pau Masó)

Hi ha fet que les administracions hagin quedat absolutament paralitzades durant un temps. L’Ajuntament de Sant Jaume diu que segueix esperant la resolució del recurs de cassació que va posar sobre la sentència. L’alcalde del poble, Jordi Cargol, diu a Ràdio Olot que tot plegat ha quedat parat.

 

Per la seva banda, el Consell Comarcal de la Garrotxa assegura que un cop s’acabi l’estat d’alarma es reprendran les negociacions. El president del Consell és en Santi Reixach.

 

A finals del gener passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar sentència sobre la ubicació de la planta a Can Coma de Baix. Va deixar oberta la possibilitat que es fes en aquesta zona, si es modificava el Pla Especial. Seguidament, l’Ajuntament de Sant Jaume va proposar al Consell una nova ubicació: la zona nord del polígon de Politger. Consell i ajuntament es van emplaçar a converses per arribar a un acord, però la pandèmia ha aturat aquestes negociacions. La planta de triatge de la Garrotxa és un equipament que fa catorze anys que està encallat.

Respon