La pluja guanya l'Olot-Castelló (1-1)

En un partit marcat per l'aigua, Blázquez, al 19', ha empatat el 0-1 que havia marcat Kilian al 8'. Els olotins són vuitens a la classificació
| 18 de novembre de 2018

Olotins i castellonencs empaten un partit dominat per l'aigua. Les condicions del terreny de joc han perjudicat els dos equips, que han ofert un partit igualat i amb moltes pilotades amunt i avall. Blázquez, al 19', ha empatat el 0-1 que havia marcat Kilian al 8'. Els de Raúl Garrido ara són vuitens a la classificació, a set punts del play-off, a tres del play-out i a cinc del descens directe.

682 valents han estat a la graderia de l'Estadi Municipal (Andrea Bolcato / UEO)

S'ha pogut jugar, però d'aquella manera. Els litres d'aigua que havien caigut a Olot a les últimes hores havien deixat el terreny de joc de l'Estadi Municipal força impracticable, amb bassals amagats i al descobert que, inevitablement, han fet la guitza al futbol. Cap dels dos equips s'ha pogut fer amo d'un partit incontrolable, basat en el joc directe i principalment aeri. Pilotes a l'esquena dels centrals, centrades a l'àrea, poques possessions llargues i imprecisions de tots els jugadors. Malgrat tot, el tècnic de l'Olot, Raúl Garrido, diu que el seu equip s'ha adaptat bé a les circumstàncies per acabar sumant un punt amb l'empat a un.

L'Olot ha hagut de remar encara més quan s'ha vist de seguida per darrere en el marcador. Tot just al minut 8, Kilian ha pescat una pilota solta a dins l'àrea i, amb contundència, l'ha enviat al fons de la porteria de Ginard. Lluny d'enfonsar-se, els olotins han mantingut la línia i, deu minuts després, han utilitzat la mateixa medicina per empatar el partit. Blázquez ha recollit una pilota d'una centrada per la banda esquerra d'Hèctor i, sol des de la frontal, ha provat un xut creuat que ha superat Álvaro Campos. A la segona part, hauria pogut passar de tot, però no ha passat res, i el marcador no s'ha mogut. Garrido dona per bo l'1-1.

El punt és valuós perquè permet a l'Olot desenganxar-se d'un grup nombrós, de sis equips, que tenen 16 punts. Ara, els de Garrido en tenen 17 i són vuitens. Això sí, una mica més lluny del play-off (a set punts; els quatre de dalt agafen distància) i a prop de la zona perillosa: a tres punts del play-out i a cinc del descens directe, tot i que l'equip que el marca, el Mestalla, té un partit menys perquè se li ha ajornat el d'aquesta jornada al camp del Peralada. El tècnic de l'Olot valora la vuitena plaça i que cada jornada hi hagi més equips per darrere seu.

L'Olot suma el cinquè empat de la temporada i encadena la quarta setmana sense perdre. Diumenge que ve, visitarà la ciutat esportiva Dani Jarque per enfrontar-se a un Espanyol B que té un punt menys a la classificació i que ha perdut els tres últims partits que ha disputat.