La Processó dels Dolors de Besalú compleix 320 anys

Amb motiu de l’aniversari, la Congregació ha escollit el bisbe Francesc Pardo de Girona com a Prior. Durant la processó desfilaran més de 400 persones, entre elles una vuitantena de manaies. Des de fa temps, la diada també compta amb dones vestides de soldat. 

Els manaies de Besalú (Ràdio Olot)


Processó especial la que es viurà aquest divendres a Besalú. La Congregació de la Mare de Déu dels Dolors compleix 320 anys i aquest cap de setmana sortirà al carrer per celebrar-ho. Aquest any estarà presidida pel bisbe de Girona, Francesc Pardo que serà el Prior i el Pendonista. El màxim responsable de la congregació dels Dolors de Besalú, Josep Lagares, explica a Ràdio Olot què suposa el fet que la processó compti amb la presència del bisbe Pardo.

 

El bisbe de Girona presidirà una processó que comptarà amb unes 400 persones i uns 80 manaies. Lagares explica que des de fa anys les dones també es vesteixen de soldat.

 

Durant la processó de divendres també es podrà veure la Veracreu, un dels símbols més importants de la Congregació. Els actes començaran a les 9 del vespre i s’allargaran fins entrada la nit. La de Besalú és una de les processons més importants i autèntiques que se celebren actualment a Catalunya.

 

 

Respon