La reforma de la façana de Sant Esteve d’Olot començarà a finals d’aquest gener

La setmana que ve ja es començarà a instal·lar una bastida que canviarà la imatge de l’església. Les obres de restauració duraran deu mesos i consistiran a millorar l’estat de la pedra i corregir l’evacuació de les aigües.

La façana de l’església de Sant Esteve (Ràdio Olot)


D’aquí a una setmana, la imatge que els olotins tenen de l’església de Sant Esteve d’Olot canviarà absolutament. S’instal·larà una bastida que cobrirà tota la part frontal de l’immoble. Servirà per dur a terme una reforma més que necessària de la façana, construïda el segle XVIII. La delegada del Col·legi d’Arquitectes a la Garrotxa i responsable del projecte, Neus Roca, explica a Ràdio Olot els objectius de les obres que començaran a finals de mes.

 

Els treballs s’allargaran deu mesos i han de permetre que la façana de Sant Esteve tingui una nova imatge més neta i segura.


Durant 10 mesos l’església canviarà d’imatge (Pau Masó)


Els sants hauran d’esperar

Serà una obra que no buscarà refer la part escultòrica, sinó ajudar a conservar-la. De moment, les escultures dels sants que falten a la façana, no es col·locaran.

 

Les obres estan previstes que s’acabin a finals d’any. Costaran 263.000 euros. El Bisbat es farà càrrec de la major part del finançament, mentre que la Generalitat hi aportarà 80.000 euros i la Diputació 35.000. L’Ajuntament d’Olot s’ha mostrat disposat a col·laborar, però encara no ha definit la seva aportació. També hi haurà una comissió que recollirà fons a través d’activitats i s’ha habilitat una caixa dins la mateixa església per recaptar donacions voluntàries. Durant les obres, l’entrada al temple es farà per la porta lateral.

Respon