En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La restauració de la façana de Sant Esteve d'Olot destapa noves troballes

Els treballs han destapat una gran quantitat de pigment en algunes zones com la portalada o columnes
| 3 de novembre de 2020
La restauració de la façana de Sant Esteve d'Olot destapa noves troballes

Sorpresa després de restaurar la façana de Sant Esteve d’Olot. Els treballs han destapat una gran quantitat de pigment en algunes zones com la portalada o columnes. Són taques rodones i esquitxades que es desconeix d’on provenen. També s’ha descobert una cara esculpida en una pedra de riu amagada en un capitell. Les obres de rehabilitació ja han acabat i han de permetre la millor conservació de la pedra. 

La façana de Sant Esteve, un cop restaurada (Pau Masó)


Després de deu mesos, s’han acabat els treballs de restauració de la façana de Sant Esteve i ho han fet amb sorpresa. Durant les tasques hi ha hagut diferents troballes inesperades. Una de les més destacades és el color que ha sortit de la pedra. Es coneixia que els capitells eren acolorits, però els restauradors s’han trobat amb una gran quantitat de pigment en el parament vertical de façana. La responsable del projecte de restauració és Neus Roca en declaracions a Ràdio Olot.

Els capitells, abans i després de la restauració (cedida)


On també ha aparegut color és a la portalada i per això els treballs en aquesta zona continuaran fins a restaurar-la per complet. A més del color, però, també hi ha hagut una altra troballa curiosa: una cara esculpida en una pedra de riu que estava amagada a un dels capitells i mirava cap a la porta de l’església. Roca explica d’on podria sortir.

 

Imatge de la pedra trobada en un capitell (cedida)


La restauració de Sant Esteve haurà servit per descobrir secrets amagats de la façana i també per adequar-la a les inclemències del temps. Les obres han millorat els conductes d’aigua i s’han protegit zones amb plaques metàl·liques perquè la pluja no faci malbé la pedra. Les obres de restauració van començar al gener i tenien un pressupost de 263.000 euros.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum