La temporada de caça del senglar es podria allargar a tot l'any

La Garrotxa podria ser una de les comarques de Girona on aviat la temporada de caça del senglar podria durar tot l’any. És el que plantegen des de les societats de caçadors de la demarcació per posar fre al creixement exponencial que ha suposat aquesta espècie. La setmana passada Ràdio Olot ja els aportava una dada que feia veure que l’increment de la caça no havia servit per aturar el creixement: en 25 anys el nombre d’exemplars abatuts s’ha multiplicat per 5 però de senglars encara n’hi ha molts.

senglar2

La població de senglars que habiten a les comarques gironines no disminueix. Aquesta és la sensació que tenen els membres de la Federació de Caça de les comarques gironines. Segons el seu vicepresident, Jaume Vilarrasa, els animals encara campen per les muntanyes del Ripollès, un fet poc habitual a l’hivern. A més, subratllen que durant el 2014 el centenar de colles actives gironines van abatre 13.000 exemplars. Una xifra que superaran de llarg aquest 2015 segons les primeres dades que té la Federació. Per això, Vilarrasa apunta a que la temporada es pot allargar a tot l’any a llocs com la Garrotxa. Vilarrasa també apunta a una altra dada que pot explicar la situació: des del 1992 s’ha reduït a la meitat el nombre de llicències de caçadors a Catalunya.

A les comarques gironines el conill continua amb captures molt baixes ja que la població es troba molt afectada per una malaltia hemorràgica que afecta aquests herbívors silvestres. Pel que fa les llebres els caçadors han notat un lleu repunt com també pel que fa al tudó, el tipus de colom més gran de la península ibèrica, sobretot a Pla de l’Estany i al Gironès.

Respon