La temporada que espera l'esport garrotxí

Repassem on seran els principals equips garrotxins el curs que ve i quins objectius tindran. 

grup i volca darrere2

Més enllà del CPA Olot, la UE Olot és el principal equip garrotxí (David Planella)

La Unió Esportiva Olot tornarà a ser el pal de paller de l’esport garrotxí. Els olotins competiran per tercera temporada consecutiva a la Segona B i ho faran amb l’ambició de situar-se a la part alta de la taula. Començar bé serà clau per adaptar de seguida els nous fitxatges de l’equip, que seran molts, i per esborrar els dubtes del passat. El vicepresident esportiu, Dionís Cros, ja deia després d’acabar temporada a Reus, que l’objectiu serà lluitar per entrar al play-off.

La resta d’equips de futbol garrotxins seran al futbol territorial, amb la novetat que el Bosc de Tosca acompanyarà el Besalú a Segona Catalana. Des que la Federació va canviar l’estructura de les lligues, la Garrotxa no havia tingut més d’un equip a Segona. El Bosc de Tosca, com el Besalú, intentarà aconseguir-hi la permanència, tal com explica el seu entrenador, Albert Danés.

A Tercera Catalana, dos equips que es van guanyar la permanència al terreny de joc, el Maià i el Sant Esteve, són dubtes. Els costos econòmics de jugar a Tercera podrien ser un escull important. Si el superen, s’afegiran al Sant Jaume, les Preses, el Santa Pau i el Santjoanenc. La mala notícia és que les Planes va baixar, però la bona és que l’Hostoles va pujar. Un any després d’haver perdut la Tercera Catalana, hi tornarà amb l’objectiu de fer-ho per quedar-s’hi. Ho diu un dels seus entrenadors, Josep Maria Plana.

L’Hostoles marxa d’una Quarta Catalana on s’han quedat el Sant Roc, el Sant Privat, el Joanetes, la Canya, el Montagut, el Castellfollit, l’Atlètic Olot i l’Argelaguer. No vol dir que tots aquests hi siguin al temporada que ve, perquè cada estiu hi sol haver moviments.

En bàsquet, la Garrotxa mantindrà dos equips a la Primera Catalana: un a la masculina, el Garrotxa-Santjoanenc, i un altre a la femenina, el CB Olot. L’objectiu de tots dos serà assolir la permanència. Els seus nous entrenadors són Pep Perarnau i Xavi Rodríguez.

Si no hi ha canvis, l’equip B del Garrotxa-Santjoanenc continuarà jugant a Tercera Catalana. On ho farà el masculí A de l’Olot és una incògnita. Fa un any, va adquirir una plaça de Tercera, quan li tocava jugar a Territorial. Aquest any, ha perdut la categoria a la pista.

En hoquei patins, canvi de cicle a l’Hoquei Olot, a la llotja i a la banqueta, però no a la pista. Els olotins s’han mantingut a Nacional Catalana la temporada del seu debut històric i el curs que ve ho tornaran a intentar, amb Gerard Pujol com a entrenador.

En tennis taula, el CTT Olot ha pujat a Primera Nacional aprofitant la renúncia d’un altre equip; en vòlei, el Club Vòlei Olot ha mantingut tant l’equip masculí com el femení a la Primera Catalana, i en rugbi, exactament el mateix. El Garrotxa Rugbi Club ha aconseguit la permanència a Primera. En canvi, en waterpolo, el Club Natació Olot haurà de jugar a l’última categoria: el segon grup de la Segona Divisió Catalana.

Respon